معرفی فرمت epub

بسم الله الرحمن رحیم

دانلود مستقیم نرم افزار Moon+ ReaderMoon+ Reader

دانلود از کافه بازار نرم افزار Moon+ ReaderMoon+ Reader

دانلود از گوگل پلی نرم افزار Moon+ ReaderMoon+ Reader

فیلم آموزش نرم‌افزار کتابخوان MooN+Redear pro جهت استفاده از کتاب های قائمیه با پسوند epub و pdfدر موبایل و تبلت و ...

راهنمای استفاده و معرفی فرمت EPUB

 


Epub چیست؟
یک استاندارد باز برای کتاب‌های الکترونیکی می‌باشد که توسط انجمن بین المللی انتشارات دیجیتال بوجود آمده است ( ویکیپدیا ). این فرمت برای ساخت کتاب‌های الکترونیکی، مجلات و روزنامه‌ها به کار می‌رود. تفاوت اصلی بین فرمت ePub و یک فایل معمولی با فرمت Doc در این است که با کتاب‌های الکترونیکی با فرمت epub قابلیت بهینه‌سازی بیشتری برای گوشی‌های موبایل هوشمند (آندروید، ویندوز موبایل، اپل و ...) ، تبلت‌ها و رایانه‌ها که هر روز فراگیرتر می‌شوند را داراست. یکی از قابلیت‌های فوق العاده آن‌ها توانایی خواندن کتاب‌های الکترونیکی و در دسترس بودن ملیون‌ها کتاب در سایت‌های مختلف به زبان‌های مختلف است. نرم افزار‌های فراوانی هم برای خواندن این کتاب‌ها با فرمت‌های مختلف نوشته شده و موجود است. که بعضی از پلت فرم‌های آن در زیر آمده است:
• PalmOS
• WebOS
• Windows
• Windows Mobile
• Linux
• MacOS X
• iPhone and iPad
• Android
• BlackBerry
• Symbian OS
• Cell phones
• Nintendo DS
• Sony PSP
• Web based reading
• و غیره ....

همین طور نرم افزارهای زیادی برای ساختن این کتاب‌ها تولید شده است.


با این حال استفاده از این موهبت برای فارسی زبان‌ها بسیار محدود بوده است. چون کتاب فارسی با فرمت‌های این کتاب خوان‌ها این قدر محدود است که می‌شود گفت اصلا موجود نیست. معدود کتاب‌های موجود را نویسنده‌های مقیم خارج ایران نوشته اند یا آن‌هایی بوده که مجوز چاپ نداشته و معمولا رمان‌هایی هستند که محتوای جالبی ندارند. کتاب‌خوان ها هم اصلا فارسی یا عربی یا کلا حروف غیر لاتین را پشتیبانی نمی‌کنند. به تازگی آخرین ورژن سیستم عامل موبایل اپل فارسی را پشتیبانی می کند و با آخرین ورژن آی‌بوک می‌توان کتاب‌های فارسی را (اگر گیر بیاید) خواند. نرم‌افزارهای کتاب‌خوان زیادی هم برای آندروید، ویندوز موبایل یا حتی نوکیا نوشته‌اند و با جستجو راحت پیدا می شود، که از زبان فارسی و عربی هم پشتیبانی می‌کنند. ولی مشکل یافتن کتاب فارسی برای خواندن همچنان باقی است با این حال مرکز تحقیقات رایانه‌ای قائمیه اصفهان با تحقیقات شبانه‌روزی خود این مشکل بزرگ جهانی را حل و بیش از 15000 کتاب فارسی، عربی و انگلیسی را برای فارس و عرب زبانانی که تشنه معارف علوم اسلامی می‌باشد حل کرده تا بتوانند در سراسر دنیا از این کتاب‌ها استفاده کنند. و این نوید را به کاربران خود می‌دهیم که کتاب‌های علوم اسلامی مختلفی به زبان‌های زنده دنیا تولید و در اختیار کاربران قرار گیرد.
نرم افزارهای خواندن کتاب با پسوند epub
برای آندروید کتاب خوان‌های زیادی وجود دارد که از جمله می‌توان به Laputa و Moon Reader و Arabic & Hebrew special edition اشاره نمود. Moon Readerبهترین نرم‌افزار تست شده برای خواندن کتاب‌های epub می‌باشد، که دارای محیطی جذاب است و قابلیت خواندن فرمت های بیشتری را دارد، نگارش آخر این نرم‌افزارمخصوص خواندن عربی و عبری است و طبیعی است که فارسی را بهتر از همه کتاب خوان ها پشتیبانی می‌کند. انیمیشن ورق زدن هم دارد و جالب هست و عجیب اینکه با دست چپ می‌خواستم در یک فصل کتاب بالا و پایین شوم، سمت چپ پایین صفحه را با انگشت بالا و پایین کردم، نور صفحه کم و زیاد می شود، قابلیت تغیر فونت و انتخاب فونت دلخواه هم دارد . کتاب های انگلیسی را هم با صوت می خواند جستجوی خیلی خوبی دارد، به اشتراک گذاری کتاب ، رونوشت ،‌یاداشت گذاری، فرهنگ لغت، ترجمه، قفسه کتاب دسته بندی، خواندن و دانلود کتاب تحت شبکه، پیمایش خودکار با قابلیت تنظیم سرعت و بیش از 100 تنظیمات حرفه ای دیگر هم دارد. لپوتا ظاهر زیبا تری دارد. ورق زدن کتاب مثل آی بوک با انیمیشن همراه است و کتاب ها را در قفسه دسته بندی می کند. ولی عیبش این است که کتاب را باید با خود گوشی دانلود کرد تا بفهمد. فارسی را هم چپ به راست نشان می دهد.
این نشانی سایتی هست که کلیه نرم افزار هایepub را برای پلت فرم های مختلف توضیح داده است :
http://wiki.mobileread.com/wiki/E-book_software

لینک فهرست و دانلود فرمت های EPUB در سیستم عامل خود از طریق کتابخانه شبکه نرم افزار moonreader pro

به نشانی : http://www.ghbook.ir/epub

این آدرس را در قسمت افزودن به کتابخانه شبکه نرم افزار moonreader pro زده و از کتابخانه تحت شبکه آن استفاده نمایید .باتشکر
در زیر لینک دانلود f بعضی از epub reader ها را برای شما گذاشته‌ایم .

  • آندروید

moonreader pro

aldiko

arabcreader

ereader

haihaisoft

 

AlbiteReader

  • نوکیا

AlbiteReaderHD-2.2 (N8-00,E7-00,X6-00,C7-00,C6-00,C5-03,5800 XpressMusic,5530 XpressMusic,Nokia 5250,Nokia 5230 Nuron,Nokia N97)

AlbiteReaderNoTouch (X5-01,E5-00,C5-00,N96,N95,N91,N85,N80,E72,E61,E50,6760 slide,6720 Classic,6710 Navigator,6220 Classic,6124 Classic,6120,5730 XpressMusic,5700 XpressMusic,5630 XpressMusic,5500 Sport,5320 XpressMusic,3250,Sony Ericsson J105i)

AlbiteReaderLight (Nokia 3720 Classic,Nokia 5130 XpressMusic)

  • سونی اریکسون

AlbiteReaderNoTouch

  • سیمبین

dorian

  • آیفون

IBOOK

  • ویندوز

calibre - E-book management

Haihaisoft_Epub_Reader

MSReaderPPC

MSReader

Readerv25setup

  • لینوکس

fbreader_0.99.0-1_amd64

fbreader_0.99.0-1_i386

fbreader-sources

  • فایرفاکس

http://www.epubread.com/en

 مرورگر وب Google Chrome

 

 



چگونه می‌توان از فایل های الکترونیکی با فرمت ePub در مرورگر خود استفاده کرد؟
برای مطالعه فایل‌هایی با فرمت ePub باید یک گوشی هوشمند، تبلت یا کتاب خوان الکترونیکی داشته باشید. چون امکان مشاهده این‌گونه فایل‌ها به صورت مستقیم و همانگونه که فایل‌های PDF را مشاهده می‌کنید، از کامپیوتر ممکن نیست. یا باید از نرم‌افزارهای مخصوص این کار استفاده کرده و یا به راه حلی که در ادامه به شما نشان خواهیم داد توجه کنید . پس با ما همراه باشید ……..
در این روش می‌خواهیم به سراغ ساده‌ترین گزینه ممکن یعنی استفاده از مرورگر برای مشاهده فایل‌های epub برویم. چون ۹۹ درصد شما حداقل یکی از مرورگر فایرفاکس یا کروم را روی سیستم خود دارید. اگر ندارید می‌توانید آنها را از طریق سایت ها مورد نظر دانلود کنید. اکنون که یکی از این دو مرورگر را در اختیار دارید، کافیست افزونه‌های مناسب برای هر کدام را نصب کنید.
برای مرورگر فایرفاکس از افزونه EPUBReader و برای مرورگر کروم نیز میتوانید از افزونه MagicScroll استفاده کنید.
نگاهی به افزونه EPUBReader برای مرورگر فایرفاکس :
پس از نصب افزونه EPUBReader در فایرفاکس ، یک دکمه جدید به نوار افزونه‌ها (در قسمت بالا و سمت راست) اضافه خواهد شد.

با کلیک بروی این دکمه صفحه‌ی جدیدی باز شده و در آن می‌توانید کتاب های با فرمت epub را استفاده نمائید.
اگر قصد دانلود یک کتاب الکترونیکی epub از اینترنت را دارید، پس از انتخاب آن فایل از سایت www.ghaemiyeh.com ، افزونه EPUBReader به صورت اتوماتیک آن فایل را بارگذاری خواهد کرد. شبیه حالتی که برای فایل‌های PDF وجود داشت که پس از کلیک بر روی لینک دانلود آن، فایل PDF به صورت مستقیم در مرورگر بارگذاری می‌شود.

 



نگاهی به افزونه MagicScroll برای مروگر کروم :
پس از نصب افزونه MagicScroll بر روی مرورگر کروم، میتوانید به آدرس Magicscroll.net مراجعه کرده تا کتاب های الکترونیکی epub را مشاهده کنید. پس از مراجعه به این وبسایت میتوانید یک کتابخانه برای خود ساخته و کتب مختلف را به آن اضافه کنید . این کار با استفاده از دکمه Add a book to your library قابل انجام است.

 


پس از کلیک روی این دکمه، پنجره‌ای باز شده و از شما درخواست فایل (از کامپیوتر) و یا آدرس فایل epub را خواهد کرد. اگر فایل را روی سیستم خود دارید ، که باید آن را با استفاده از همین پنجره آپلود کنید و در صورتی که آدرس اینترنتی آن را در اختیار دارید با استفاده از فیلد ePub Address می‌توانید آن را مشاهده کنید.
پس از بارگذاری فایل مورد نظر، آن فایل به فهرست کتابخانه شما اضافه می‌شود و با یک کلیک بر روی آن می‌توانید خیلی راحت به مطالعه آن کتاب بپردازید.
پس از استفاده از افزونه MagicScroll شما احساس میکنید که در حال کار با یک برنامه مختص مطالعه فایل های ePub هستید . چون واقعا طراحی ظاهری و منوهای آن خیلی خوب کار شده اند .
نتیجه : با استفاده از این دو افزونه میتوانید بدون داشتن گوشی های هوشمند ، تبلت و یا کتاب خوان الکترونیکی به مطالعه فایل هایی با فرمت ePub بپردازید . در عین حال نیازی به نصب نرم افزارهای مختص اینکار نیز وجود ندارد و از طریق همان مرورگر خود میتوانید به مطالعه این فایل ها اقدام کنید .
آدرس نصب افزونه EPUBReader برای مروگر فایرفاکس : www.epubread.com/en
آدرس نصب افزونه MagicScroll برای مرورگر گوگل کروم : www.google.com/intl/en/chrome/browser
نکته قابل توجه اینکه:
گوگل اعلام کرد که از این پس کاربران اجازه خواهند داشت تا بیش از یک میلیون عنوان کتاب در زمینه عمومی را در قالب EPUB دانلود کنند. گوگل قبلا این بایگانی را در دسترس برخی از شرکایش از جمله Sony و Barnes and Noble قرار داده بود، ولی تا امروز کاربران مستقیما قادر به دانلود رایگان متون EPUB از گوگل نبودند. علاوه بر این گوگل ساخت نسخه‌های PDF این کتابها را برای دانلود کردن ادامه خواهد داد، با این وجود کاربرانی که از eReader استفاده می‌کنند، فایلهای EPUB جدید را بسیار مفیدتر خواهند یافت.
اگر سخت‌افزار واقعی eReader را در اختیار ندارید و هنوز تمایل به خواندن این نسخه‌های EPUB دارید، می‌توانید Stanza یا یک desktop reader مشابه را برای خواندن این کتاب‌ها نصب نمایید.


EPUB: تنها استاندارد کتاب‌های الکترونیکی برای قاعده‌مند کردن همه آنها
EPUB یک قالب استاندارد شده رایگان است که تقریبا همه سخت‌افزارهای eReader یا desktop reader آن را می‌فهمند. Amazon Kindle هنوز قادر به خواندن متون EPUB بدون استفاده از نرم‌افزارهای واسطی که این کتاب‌ها را به قالب قابل فهم توسط Kindle تبدیل کنند، نیست. درحالی که تعدادی قالب رقیب موجود است، EPUB به یک استاندارد برای کتاب‌های الکترونیکی تبدیل شده است. برخی از فروشندگان، مانند سونی (SONY)، این کتاب‌ها را تحت پوشش یک DRM (مدیریت حقوق دیجیتالی) قرار می‌دهند، ولی دیگران کتاب‌هایشان را بصورت کاملا باز و بدون پوشش چنین مدیریتی منتشر می‌کنند. فایلهای EPUB که از کتابهای گوگل تهیه می‌شوند، تحت پوشش DRM قرار ندارند.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که فایلهای EPUB توسط یک سیستم تشخیص کاراکترهای نوری (OCR) تولید شده‌اند و بعد از آن هم ویرایش نشده‌اند. با وجود اینکه این نرم افزار به خوبی توسعه داده شده است.
کاری از واحد تحقیقاتی مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان

خواندن 35785 دفعه

حقوق مولفان و ناشران

تمامی محتوای چند رسانه ای(کتاب ،کتاب صوتی، کتاب تصویری،مجلات،روزنامه ها،مقالات،پایان نامه ها) موجود در بازار کتاب دیجیتالی قائمیه با هماهنگی و رعایت کامل حقوق ناشران ، نویسندگان و دریافت مجوز کتبی از آنان به صورت کاملا رایگان عرضه می‌شوند.

 

شبکه های اجتماعی بازار کتاب



بازار کتاب اولین و بزرگترین سامانه دانلود کتاب الکترونیکی رایگان بر خط با هدف در دسترس قرار دادن متون و کتب شیعه راه‌اندازی شده است. به کمک کتابخانه دیجیتالی بازار کتاب به هزاران عنوان کتاب به زبان های مختلف : فارسی ، عربی ، انگلیسی و آذری و غیره .... دسترسی خواهید داشت.


همین حالا اپ بازار کتاب را نصب کنید و کتابخانه خود را با دانلود کتاب های برتر پربار کنید.

با کلیک بر روی این لینک عضو کانال تلگرام ما شوید.