اعتدال سياسی و نقش رسانه در پيدايش و توسعه ی آن Popular
کتاب اعتدال سیاسی و نقش رسانه در پیدایش و توسعه آن ؛ نویسنده سعید کریمی و ناشر آن مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما می باشد .
موضوعات :
رسانه های گروهی ، جنبه های سیاسی ، جنبه های اقتصادی ، رشد اقتصادی ، سیاست و حکومت ، سیاست اقتصادی
ساختار :
کتاب در یک جلد تنظیم شده و مشتمل بر یک مقدمه که نویسنده توضیحات مختصری را بیان کرده است . و همچنین شامل بخش های ذیل می باشد و در آخر منابع کتاب ذکر گردیده است .
فصل اوّل: پی آمدهای تندروی و اعتدال سیاسی؛
فصل دوم: نقش رسانه ها(بویژه صدا و سیما) در تنش و تندروی سیاسی؛
فصل سوم: نقش صدا و سیما در پیدایش وگسترش عناصراثرگذار براعتدال سیاسی؛
گزارش محتوا :
پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله پس از تشکیل جامعه ی پویای اسلامی، توانستند با تکیه بر ارزش های مثبت و ویژگی های مشترک و به کار بستن سیاست فعال، شالوده ی وحدتی فراگیر را بنیان نهد. اسلام به عنوان یک دین و آیین اجتماعی، آرمانی جهان شمول برای نوع بشر دارد. هدف متعالی اسلام، رسیدن به یک امّت واحد یا جامعه ی همگون است. در این نظام فکری، مرزهای جغرافیایی، سیاسی و رنگ و نژاد و ویژگی های قراردادی و اعتباری جامعه ی بشری، جایی ندارند. در این نظام، انسان ها با بستن پیمانِ برادری، به عضویت جامعه ی بزرگ اسلامی در می آیند. البته وحدت آنان، یک اتحاد صرفا سیاسی و مصلحتی برای دست یابی به هدف های مادی نیست، بلکه آنان به وحدت فکری و آرمانی می اندیشند.
در تحقق این هدف، کسانی که به سعادت و ارتقای دین، آرمان، ملّت و جامعه ی خویش علاقه مندند و احساس مسؤولیت می کنند، باید با کوششی پی گیر، گام های اساسی را در این راه بردارند و آغوش خود را برای همکاری و اتحاد با دیگر دین دارانِ متعهد بگشایند. هم چنین زمینه های پیدایش دشمنی، پراکندگی، گسستگی و دوری از هم را بازشناسند تا در پرتو چنگ زدن به ریسمان محکم ولایت، به ساحل وحدت، تعاون، یگانگی و یکرنگی برسند.
روابط ایمانی، روابطی بر پایه ی دوستی و نزدیکی است، نه خشونت آفرینی، قدرت مداری و دگرآزاری. هرگونه بدگمانی و بددلی، زمینه ی جدایی و از هم گسستن پیمان برادری را فراهم می سازد. جامعه اسلامی بدون مشارکت و همکاری و پذیرش مسؤولیت در زمینه های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... به سوی سعادت و کمال، راه نخواهد سپرد. ارزش و اعتبار جامعه ی انسانی به میزان تعاون، برابری و همبستگی فکری و عملی آنان بستگی دارد و در حقیقت پیوند انسان ها، نشانه ی رحمت خداست.
اما در بُعد سیاسی، تحقق اعتدال سیاسی و نپیمودن راه افراط و تفریط در تصمیم سازی و اقتدار ملی و دینی، مطلوب است. هرچند اسلام اختلاف سلیقه ها را می پذیرد، ولی با هرگونه دودستگی، کارشکنی، جناح بندی و هر ساز و کاری که به تضعیف جامعه ی اسلامی بیانجامد، مخالفت می کند. اسلام توافق همگانی را در پرتو تحمل دیدگاه های مخالف، ارزیابی می کند و در پی ایجاد اعتدال سیاسی است. مکتب اسلام می کوشد با پیش گیری از انحراف ها و حفظ اصول عقیدتی، ارزش ها و نظم اجتماعی، رفتارهای سیاسی را اعتدال بخشد و از هرگونه تنش، درگیری و خشونت سیاسی پیشگیری کند.
در این راستا، صدا و سیما به عنوان یک نهاد آگاهی بخش می تواند بر اساس وظیفه ی فرهنگی _ تبلیغی و گستره ی اطلاع رسانی خود، در تقویت اعتدال و کاهش تنش های سیاسی، نقش مهمی را بر عهده بگیرد. پژوهش گر ارجمند آقای سعید کریمی کوشیده است تا زمینه ی پیدایش اعتدال سیاسی را در جامعه ی اسلامی به وسیله ی برنامه ریزان و برنامه سازان گرامی به وجود آورد.
منابع مقاله :
مقدمه و متن كتاب.
وضعيت کتاب :
فهرست مطالب در ابتدای کتاب و منابع نوشته ها در پايان کتاب بيان شده است. در پایین هر صفحه پاورقى ها نیز آمده است.
اعتدال سياسي و نقش رسانه در پيدايش و توسعه ي آن
مشخصات كتاب:
اعتدال سياسي و نقش رسانه در پيدايش و توسعه آن
كد: 543
نويسنده: سعيد كريمي
ناشر: مركز پژوهش هاي اسلامي صدا و سيما
ليتوگرافي، چاپ و صحافي: چاپخانه زيتون
نوبت چاپ: اول / 1380
شمارگان: 1200
حق چاپ براي ناشر محفوظ است
شابك: 6-0-93835-964ISBN: 964-93835-0-6 /
نشاني: قم، بلوار امين، مركز پژوهش هاي اسلامي صدا و سيما
پست الكترونيكي: Email: IRCgIRIB.COM
اينترنت:http://WWW.IRC.IR
تلفن: 2935803 و 2910602 نمابر: 2933892
ص:1
عناوين اصلي كتاب شامل:
اشاره؛ مقدمه؛ درآمد؛ فصل اوّل: پي آمدهاي تندروي و اعتدال سياسي؛ فصل دوم: نقش رسانه ها(بويژه صدا و سيما) در تنش و تندروي سياسي؛ فصل سوم: نقش صدا و سيما در پيدايش وگسترش عناصراثرگذار براعتدال سياسي؛ نتيجه گيري؛ فهرست منابع
تفاصيل الكتاب
- دیجیتالی
- 1
- 13123
- رایگان
- 9649383506
- 1