اهداف فرهنگی در جنگ نرم رسانه ای (رسانه ملی و الگوها) Popular
کتاب اهداف فرهنگی در جنگ نرم رسانه ای (رسانه ملی و الگوها) ؛ نویسنده آن خانم سیده صدیقه حسینی و ناشر آن صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مرکز پژوهش های اسلامی می باشد .
موضوعات :
جنگ نرم ، رسانه های گروهی و جنگ ، جنبه های سیاسی
ساختار :
کتاب در یک جلد تنظیم شده و مشتمل بر یک دیباچه که نویسنده کتاب توضیحات مختصری را بیان کرده است . و همچنین شامل چهار بخش ذیل می باشد و در آخر کتابنامه کتاب ذکر گردیده است .
فصل نخست: کلیات پژوهش، چارچوب نظری، مفاهیم و متغیرها؛
فصل دوم: فرهنگ و نقش آن در تثبیت هنجارهای اجتماعی و سیاسی؛
فصل سوم: اهداف فرهنگی در جنگ نرم رسانه ای و ابزارها و راهکارهای مقابله با آن؛
فصل چهارم: الگوهای رسانه ای در مقابله با جنگ نرم؛
گزارش محتوا :
جنگ نرم با پشتوانه قدرت نرم انجام می گیرد. بنابراین، باید به تمامی ابزارهای حامل قدرت نرم به عنوان ابزارهای جنگ نرم توجه و آنها را شناسایی کرد. این ابزارها، انتقال دهنده پیام ها با اهداف خاص هستند. در عصر ارتباطات، با تنوع ابزاری برای انتقال پیام از یک نقطه به نقطه دیگر روبه رو هستیم. رسانه یعنی رادیو، تلویزیون و مطبوعات؛ عرصه های هنر شامل سینما، تئاتر، نقاشی، گرافیک و موسیقی؛ و انواع سازمان های مردم نهاد و شبکه های انسانی، ابزار جنگ نرم به شمار می آید. با توجه به اینکه در جنگ نرم از ابزار گوناگونی استفاده می شود، به همان نسبت گروه های مختلفی از جمله جوانان، سیاست مداران، نخبگان، احزاب و قشرهای مردم را هدف قرار می دهد.
افزون بر این، در جنگ نرم از ابزارهای رسانه ای، فرهنگی و علمی بهره برده می شود و پوشش آن برای طبقات مختلف، بیشتر و متفاوت تر است. جنگ رسانه ای می تواند بر توده های مردم اثر گذارد و به همین شکل در جنگ علمی نخبگان را هدف قرار دهد. افراد مورد نظر جنگ های نرم، وابسته به هدف جنگ های نرم نیستند، بلکه به دلیل اینکه در جنگ نرم از ابزارهای گوناگونی استفاده می شود، افراد بیشتری درگیر آن می شوند، ولی در جنگ سخت که تنها ابزار نظامی کاربرد دارد، فقط گروه های نظامی (و در موارد معدودی غیرنظامیان) در طرف مقابله قرار می گیرند.
به این ترتیب، عرصه های «تهدید نرم» عرصه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است. تهدیدهای فرهنگی که از آن با عنوان تهاجم فرهنگی یا تهدید نرم یاد می شود، به دنبال ایجاد انواع بحران های فرهنگی _ سیاسی در جامعه، برای رسیدن به هدف ها و غرض های سیاسی است. هدف اصلی از این نوع تهدید، حذف باورمندی جامعه، سلب اراده و روحیه پایداری و در مجموع، استحاله فرهنگی و سیاسی است. در این نوع تهدید تلاش می شود ملتی دارای آرمان را، به ملت بی آرمان تبدیل کنند تا به دست خود، الگوهای رفتاری خویش را در عرصه های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به چالش کشانند. امروزه تهدید نرم، اثرگذارترین، کارآمدترین، کم هزینه ترین و در عین حال، خطرناک ترین و پیچیده ترین نوع تهدید بر ضد امنیت ملی کشور است؛ چون می توان با کمترین هزینه و با حذف لشکرکشی و از بین بردن مقاومت های فیزیکی به هدف رسید؛ زیرا با عواطف، احساسات، اندیشه، باور، ارزش ها و آرمان های یک ملت و نظام سیاسی ارتباط دارد. ابعاد این جنگ و تهدید، گسترده تر و ویران گرتر است؛ زیرا دین، فکر و آرمان ملت ها را آماج تهاجم خود قرار می دهد.
تهدید نرم به روحیه و روان ملت ها، به عنوان یکی از عوامل قدرت ملی خدشه وارد می کند، عزم و اراده ملت را از بین می برد و مقاومت و دفاع از آرمان و سیاست های نظام را تضعیف می کند. فروپاشی روانی ملت می تواند مقدمه ای برای فروپاشی سیاسی _ امنیتی و ساختاری آن باشد. بر این پایه، یک کشور می تواند به مقاصد مورد نظر خود در سیاست جهانی برسد؛ چون کشورهای دیگر، ارزش های آن را می پذیرند، از آن پیروی می کنند، و تحت تأثیر پیشرفت و آزاداندیشی آن قرار می گیرند. بنابراین، قدرت نرم، توانایی کسب آنچه می خواهید از طریق جذب کردن، نه از طریق اجبار یا پاداش است. این شیوه غیرمستقیم رسیدن به نتایج مطلوب، چهره دوم قدرت است. به تعبیر دیگر، قدرت نرم به برنامه هایی گفته می شود که هدف آنها اطلاع رسانی یا نفوذ در افکار عمومی دیگر کشورهاست. ابزارهای عمده در این رابطه عبارت است از: رسانه های مکتوب، فیلم های سینمایی و تلویزیونی و مبادلات فرهنگی.
منابع مقاله :
مقدمه و متن كتاب.
انگيزه تاليف :
این کتاب بخاطر بیانات مقام معظم رهبری در باب جنگ نرم و جنگ رسانه ای کشور توسط مرکز پژوهش های اسلامی منتشر گردیده است .
وضعيت کتاب :
فهرست مطالب در ابتدای کتاب و منابع نوشته ها در پايان کتاب بيان شده است. در پایین هر صفحه پاورقى ها نیز آمده است.
اهداف فرهنگي در جنگ نرم رسانه اي (رسانه ملي و الگوها)
مشخصات كتاب:
سرشناسه:حسيني، سيده صديقه، ۱۳61 -
عنوان و نام پديدآور:اهداف فرهنگي در جنگ نرم رسانه اي (رسانه ملي و الگوها)/سيده صديقه حسيني .
مشخصات نشر:قم: صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، مركز پژوهشهاي اسلامي، ۱۳۹۲.
مشخصات ظاهري:۱۸۴ ص.
شابك: 978-964-514-301-3
وضعيت فهرست نويسي:فيپا
موضوع:جنگ نرم
موضوع:رسانه هاي گروهي و جنگ
موضوع:رسانه هاي گروهي -- جنبه هاي سياسي
شناسه افزوده:صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران. مركز پژوهشهاي اسلامي
رده بندي كنگره: 1392 ح5الف9/275UB
رده بندي ديويي: ۳۵۵/۳۴۳۴
شماره كتابشناسي ملي: ۳۲۴۲۳۱۴
ص: 1
عناوين اصلي كتاب شامل:
اشاره؛ ديباچه؛ مقدمه؛ فصل نخست: كليات پژوهش، چارچوب نظري، مفاهيم و متغيرها؛ فصل دوم: فرهنگ و نقش آن در تثبيت هنجارهاي اجتماعي و سياسي؛ فصل سوم: اهداف فرهنگي در جنگ نرم رسانه اي و ابزارها و راهكارهاي مقابله با آن؛ فصل چهارم: الگوهاي رسانه اي در مقابله با جنگ نرم؛ كتاب نامه
تفاصيل الكتاب
- دیجیتالی
- 1
- 11383
- 1392 ح5الف9/275UB
- 355/3434
- 3242314
- رایگان
- 9789645141
- 2