اسلام : خشونت يا صلابت Popular
کتاب اسلام؛ خشونت یا صلابت ؛ نویسنده حسن تربتی نژاد و ناشر آن مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما می باشد .
موضوع :
خشونت ، جنبه های مذهبی ، اسلام ، اخلاق اجتماعی، جنبه های قرآنی ، تساهل دینی (اسلام)
ساختار :
کتاب در یک جلد تنظیم شده و مشتمل بر یک مقدمه که نویسنده توضیحات مختصری را بیان کرده است . و همچنین شامل بخش های ذیل می باشد و در آخر منابع کتاب ذکر گردیده است .
خشونت و مدارا در منابع اسلامی
همراه با برنامه سازان
کتاب نامه
گزارش محتوا :
خشونت را می توان «کاربرد نیروهای فیزیکی با انگیزه وارد آوردن آسیب، رنج یا لطمه به انسان» تعریف کرد. در قلمرو رفتار فردی، خشونت به حالت روحی و روانی گفته می شود که فرد را به پرخاشگری و قانون ستیزی وادار می کند. بررسی پی آمدهای این نوع از خشونت در قلمرو وظایف روان شناسی است.
گاه خشونت از حیطه فردی فراتر می رود و به عرصه اجتماع کشیده می شود و سطح گسترده ای از تعامل اجتماعی را در ساحت کردارها و گفتارها به تنش دچار می سازد. در این نوع خشونت، خشونت گرایان افراد یا اشخاص نیستند، بلکه گروه های تبه کاری هستند که روابط سالم اجتماعی را مختل می کنند. خشونت اجتماعی در برخی موارد، چون برآیند و بازتاب رفتار حاکمیت سیاسی جامعه است، جنبه سیاسی به خود می گیرد و در قالب توطئه، آشوب و انقلاب رخ می نماید. دانش جامعه شناسی و جامعه شناسی سیاسی عهده دار بررسی این نوع از خشونت است.
در نهایت، گاهی خاستگاه خشونت، رفتار و عملکرد حاکمیت جامعه است. در اینجا خشونت به دو نوع قانونی و غیرقانونی تقسیم می شود. اگر این رفتار، خودسرانه و بدون وجاهت قانونی باشد، به استبداد حکومتی می انجامد. در برخی موارد، رفتار خشن حکومت، جنبه قانونی دارد و برخاسته از آسیب های اجتماعی و ناهنجاری هایی است که در اجتماع تحقق می یابد.
در حوزه اندیشه سیاسی، خشونت معمولاً در برابر تساهل و تسامح به کار می رود و به معنای خشونت در برابر رقبای سیاسی و قاطعیت و چشم نپوشیدن از خلاف و خطای متهمان است. در برابر آن نیز تساهل قرار دارد که به معنای چشم پوشی از خطاها و احترام گذاردن به حقوق شهروندی از جمله آزادی فردی است. در این زمینه، برخی روشن فکران که از فلسفه احکام اسلامی بی خبرند و سطحی به احکام اسلام می نگرند، اسلام را به خشونت گرایی متهم می کنند و معتقدند احکام جزایی اسلام با حقوق شهروندی و آزادی فردی در تضاد است. اینان برای اثبات مدعای خود به احکامی مانند حد زنا، حد سرقت، قصاص و... و مسائلی مانند جهاد ابتدایی تمسک می جویند و آنها را مخالف روحیه تسامح و تساهل در دین می دانند.
این پژوهش، پاسخی است به این نگرش باطل. حجت الاسلام حسن تربتی نژاد در این اثر با اشاره به تعریف ها، جنبه ها و گونه های خشونت، خشونت قانونی را از غیرقانونی تفکیک کرده و احکام یاد شده را از مصداق های خشونت قانونی دانسته است. نویسنده در این پژوهش، از آیات و روایات و سیره معصومین علیهم السلام بهره گرفته است. با سپاس از تلاش نویسنده محترم، امید است این اثر مورد توجه اصحاب رسانه قرار گیرد.
منابع مقاله :
مقدمه و متن كتاب.
وضعيت کتاب :
فهرست مطالب در ابتدای کتاب و منابع نوشته ها در پايان کتاب بيان شده است. در پایین هر صفحه پاورقى ها نیز آمده است.
اسلام: خشونت يا صلابت
مشخصات كتاب:
اسلام؛ خشونت يا صلابت
كد: 1003
نويسنده: حسن تربتي نژاد
ناشر و تهيه كننده: مركز پژوهش هاي اسلامي صدا و سيما
چاپ: نگارش
نوبت چاپ: اول / 1385
شمارگان: 1200
بها: 9500 ريال
حق چاپ براي ناشر محفوظ است
نشاني: قم، بلوار امين، مركز پژوهش هاي اسلامي صدا و سيما
پست الكترونيكي: Email: IRC@IRIB.ir
تلفن: 2919670 نمابر: 2915510
شابك: 8-052-514-964
موضوع : خشونت -- جنبه هاي مذهبي -- اسلام
موضوع : اخلاق اجتماعي -- جنبه هاي قرآني
موضوع : تساهل ديني (اسلام)
رده بندي كنگره : BP۲۵۰/۲/ت ۴الف ۴
رده بندي ديويي : ۲۹۷/۶۳۲
ص: 1
عناوين اصلي كتاب شامل:
اشاره؛ فهرست مطالب؛ ديباچه؛ پيش گفتار؛ بخش اول كليات؛ بخش دوم خشونت و مدارا در منابع اسلامي؛ بخش سوم همراه با برنامه سازان؛ كتاب نامه
تفاصيل الكتاب
- دیجیتالی
- 1
- 13570
- BP250/2/ت 4الف 4
- 297/632
- رایگان
- 9645140528
- 1