اصول و شاخصه های تمدن نبوی Popular
کتاب اصول و شاخصه های تمدن نبوی ؛ نویسنده سیدرشید صمیمی و ناشر آن مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما می باشد .
موضوعات :
محمد صلی الله علیه و آله، پیامبر اسلام ، دیدگاه های سیاسی و اجتماعی ، اسلام و دولت
ساختار :
کتاب در یک جلد تنظیم شده و مشتمل بر یک مقدمه که نویسنده توضیحات مختصری را بیان کرده است . و همچنین شامل بخش های ذیل می باشد و در آخر منابع کتاب ذکر گردیده است .
عوامل پیدایش، شکوفایی و گسترش تمدن نبوی؛
اصول و شاخصه های فرهنگی تمدن نبوی؛
اصول و شاخصه های سیاسی تمدن نبوی؛
اصول و شاخصه های اقتصادی تمدن نبوی؛
اصول و شاخصه های اجتماعی تمدن نبوی؛
گزارش محتوا :
ارزشمندترین صفحه های تاریخ، به سرگذشت ارزشمندترین شخصیت های تاریخی اختصاص دارند؛ زیرا زندگی این افراد فراز و نشیب های بسیاری دارد و سرشار از حوادث و تجربه های تلخ و شیرینی است که هر جنبه ای از زندگی آنها برای اهل خرد، پندآموز و هشداردهنده است.
در میان این شخصیت ها، نام پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله، جلوه و جذابیتی ویژه دارد. در طول تاریخ، زندگی هیچ کس به اندازه زندگی آن حضرت پرفراز و نشیب و پرحادثه نبوده است و هیچ یک از بزرگان نتوانسته اند در زمانی کوتاه، نه تنها در جامعه خود، بلکه در سراسر جهان، همانند آن حضرت به سرعت، محبوبیت، نفوذ و اقتداری معنوی کسب کنند.
پیامبر خدا توانست با راه یابی به فرهنگ های گوناگون و اجتماع، مهم ترین و جامع ترین اصول و شاخصه ها، پی گیری شود که از ویژگی هایی مانند:
جامعیت، جاودانگی و استحکام بهره مند بوده اند و به عنوان ارکان همه آموزه های وحیانی پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله مطرح هستند.
موارد دیگر نیز به گونه ای با این اصول مرتبطند یا زیر مجموعه آن هستند. پس مراد از تمدن نبوی، تمدن درخشانی است که ارکان آن بر اساس قرآن و سنت نبوی استوار است.
اهمیت این پژوهش به منظور معرفی آموزه های الهی اسلام و آشنا ساختن اندیشه های جست وجوگر با ویژگی های ارزنده آن بیشتر نمودار می شود و حتی در زمینه نشان دادن نقاط ضعف یا قوت تمدن جدید، می تواند به عنوان معیارهای ارزیابی در نظر گرفته شود، چون این ملاک ها انسانی، فرازمانی و فرامکانی اند ضمن آنکه به مسلمانان اعتماد به نفس می بخشد، به جهان اسلام را در برابر این موج سهمگین ناتوان تصور می کنند. در نتیجه، هر گونه تلاشی را در راه تحکیم روابط مسلمانان و نیز اقتدار جهان اسلام، اقدامی نابخردانه و بی فایده می پندارند؛ چون در دیدگاه این افراد خواه جهان اسلام و مذاهب موجود در آن پراکنده باشند خواه به صورت امت واحده مستحکم درآیند، تفاوتی نیست و چون جهان سوم که بیشترشان ملت ها و دولت های اسلامی است، فاقد هرگونه امکانات صنعتی و حتی اندیشه پیشرو و سازنده است، مقاومت، وحدت و انسجام یک عده افراد ناتوان و بدون فکر و امکانات، تأثیری در روند فزاینده و متعالی حرکت مدرن نخواهد داشت.
این نوع اندیشه ناشی از ناآگاهی از آموزه های واقعی اسلام است و راه علاج این بیماری روحی و روانی، جز با شناخت و آگاهی از آموزه های نبوی امکان پذیر نیست. بدین ترتیب تلاش به منظور شناخت و عملی ساختن در این نوشتار، نویسنده کوشیده است با استفاده از آیات قرآن و سیره گفتاری و رفتاری رسول اکرم صلی الله علیه و آله، این جنبه ها را بررسی کند. البته می توانستیم از گفتار و سیره رفتاری ائمه معصومین علیهم السلام نیز در این باره استفاده کنیم، ولی ازآن رو که پژوهش حول موضوع پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله متمرکز است، وارد بحث های دیگر نشدیم. امیدواریم این پژوهش که به نام نامی فخر آفرینش، پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله آراسته است، مورد استفاده خوانندگان و مخاطبان قرار گیرد.
منابع مقاله :
مقدمه و متن كتاب.
وضعيت کتاب :
فهرست مطالب در ابتدای کتاب و منابع نوشته ها در پايان کتاب بيان شده است. در پایین هر صفحه پاورقى ها نیز آمده است.
اصول و شاخصه هاي تمدن نبوي
مشخصات كتاب:
سرشناسه : صميمي، رشيد، ۱۳۴۴ -
عنوان و نام پديدآور : اصول و شاخصه هاي تمدن نبوي/ سيدرشيد صميمي؛ تهيه شده در مركز پژوهش هاي اسلامي صدا و سيما.
مشخصات نشر : قم: موسسه فرهنگي طه، كتاب طه، ۱۳۸۷.
مشخصات ظاهري : ۱۲۷ص.
فروست : با پيامبر؛ ۲۷.
شابك : ۲۰۰۰۰ ريال 978-600-5334-09-8 :
يادداشت : كتابنامه: ص.[۱۲۱]- ۱۲۷؛ همچنين به صورت زيرنويس.
موضوع : محمد (ص)، پيامبر اسلام، ۵۳ قبل از هجرت - ۱۱ق. -- ديدگاه هاي سياسي و اجتماعي
موضوع : اسلام و دولت
شناسه افزوده : صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران. مركز پژوهشهاي اسلامي
رده بندي كنگره : BP ۲۴/۵۵/ص۸الف۶ ۱۳۸۷
رده بندي ديويي : ۲۹۷/۹۳
شماره كتابشناسي ملي : ۱۸۸۰۶۹۷
ص:1
عناوين اصلي كتاب شامل:
اشاره؛ فهرست مطالب؛ پيش گفتار؛ فصل اول: كليات؛ فصل دوم: عوامل پيدايش، شكوفايي و گسترش تمدن نبوي؛ فصل سوم: اصول و شاخصه هاي فرهنگي تمدن نبوي؛ فصل چهارم: اصول و شاخصه هاي سياسي تمدن نبوي؛ فصل پنجم: اصول و شاخصه هاي اقتصادي تمدن نبوي؛ فصل ششم: اصول و شاخصه هاي اجتماعي تمدن نبوي؛ سخن پاياني؛ كتاب نامه
تفاصيل الكتاب
- دیجیتالی
- 1
- 13513
- BP 24/55/ص8الف6 1387
- 297/93
- 1880697
- رایگان
- 9786005334098
- 1